Канадската певица Селин Дион отмени по здравословни причини около четиридесет концерта, планирани в Европа до април 2024 г., съобщиха организаторите на нейното турне.

Звездата от Квебек не е излизала на сцена след концерта си в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното й турне "Courage" бе прекъснато от пандемията от CFVID-19. От 2021 г. тя страда от прояви на рядко неврологично заболяване - Синдром на скованото лице. Певицата продължава лечението си, посочиха от екипа й в прессъобщение.

"Работя усилено, за да възвърна силата си, но турнето може да бъде много трудно, дори когато си на 100%“, каза 55-годишната певица в изявление.

„Дори това да ми разбие сърцето, по-добре е да отменим всичко сега, докато наистина не съм готова да се върна на сцената“, добави тя. 

 

Следващият планиран концерт на Дион във Франция беше в Париж на 1 септември, първи от серия от шест концерта във френската столица.

Според източници на Си Ен Ен е възможно звездата дори да прекрати завинаги концертната си дейност. Тя страда и всекидневно прави физическа терапия, е казало запознатата лице.

Певицата по-рано сподели, че има спазми, които й създават трудности във всекидневието и не й позволяват да използва гласните си струни, "за да пея по начина, по който съм свикнала". Тя обаче увери почитателите си, е не се отказва от борбата и няма търпение да ги види отново.