Израел ще освободи всички женски надзиратели от затворите с висока степен на охрана, след като стана ясно, че някои от тях са поддържали регулярно сексуални отношения с палестинец, осъден на доживотен затвор за тероризъм срещу цивилни граждани.

„Всички дамски представителки от състава на армията на Израел незабавно ще бъдат освободени като надзиратели в затворите със строг режим“, оповестиха вчера в комюнике началникът на Израелската служба на затворите Кати Пери и министърът по Национална сигурност на страната Итамар Бен Гвир.

Съобщението излезе, щом в публичното пространство се разбра, че надзирателка е била освободена, тъй като е правила секс с палестински терорист, информираха местни медии.

Съдът в град Петах Тиква отказа да назове в кой затвор са се случили действията, както и да разкрие самоличностите на надзирателката и на палестинеца, излежаващ доживотна присъда.

По информация на пресата в Израел, по време на разпита задържаната надзирателка е признала, че освен нея, още четири жени от затвора са имали интимни отношения с въпросния палестинец, който след случая е бил преместен в друг затвор и също подложен на обстоен разпит. Той също така е разполагал с телефон в килията си, който използвал, за да звъни на част от надзирателките и да прави снимки по време на половия акт.