Убийството на 21-годишния Ангел Здравков потресе Пазарджик. В неделя отново имаше шествие срещу убиеца. 

По думите на Михаела и Недялко, родителите на Ангел, убиецът, който е на 18 години, е действал много бързо. 

"От полицията не са ни се обаждали. Беше събота и неделя, може би заради това не сме се чували. В петък синът ни беше намушкан смъртоносно от професионален убиец. "Това са рани на професионалист" - това са думи на шофьора на линейката. Починал е на място. Кръвта му е изтекла", каза Недялко пред NOVA.

"Запознал се с някакво момиче. Сдърпали се заради него, Казват, че това е бившият й приятел. Последните четири дена ги е следял. Едно от момичета на срещата каза, че баща му го е докарал. Не ни е споделял, той беше мъжко момче. Това момиче също е страдало от него. Затъмнил си е прозорците, колата му е била пълна с ножове и боксове", допълва той. 

"Той е тръгнал да убива. Може ли 18-годишен да се разхожда с нож? Няма никакви закони. Сега ще го изкарат колко съжалява. Искам да се обърна към неговия адвокат: Какъв човек трябва да си да го защитаваш?", попита още бащата.

Има свидетели на убийството. Той не се е скарал с никой. Седял си е, пушил е, онзи дошъл и всичко е приключило за секунди. Настоявам това копеленце да получи адекватна присъда.

"Искам да се върне смъртната присъда, за да си получи заслуженото. Нека ако някой е видял нещо да свидетелства, за да не се измъква", призова майката през сълзи. 

Трагедията се е разиграла в петък малко преди 19,00 ч., когато на телефон 112 е бил получен сигнал за случилото се.

По първоначално получените данни на улица в областния град е станало спречкване между двама младежи - Ангел З. и Никола Р., при което по-младият - Никола, е извадил нож и е пробол другия. Според запознати Ангел се е разхождал с приятелката си Дарина в района на жилищния блок в кв. “Запад“, където е живеела. Изненадващо към тях приближил 18-годишният Никола, който се нахвърлил върху момчето с нож, пробождайки го в областта на корема.

Убиецът е задържан, като му е повдигнато обвинение.