Сашко е имал известна дехидратация, но кръвните изследвания показват, че детето и приемало храна и вода. Как се е случило това обаче трябва да разяснят разследващите.

Детето остава в детската

реанимация на "Пирогов". Той е в стабилно състояние, преминало е през множество изследвания, а с него работят и психолози, пише NOVA. До момента той не е говорил и не е споделил за това, което се е случило. Той се чувства добре и е по-спокоен. Лекарите казват, че вероятно ще бъде прехвърлен в друго отделение.  Дрехите на момчето са иззети за съдебно-медицинска експертиза. Работи се по повече от една версия за изчезването, но няма водеща. Проверява се и евентуално отвличане. Държавното обвинение няма данни да е искан откуп от бащата.

Бащата на Сашко

е информирал неговата майка за състоянието на детето. В пост във Facebook Александър Цветанов благодари на всички, които са се включили в издирването. Благодарности изразява и към шефа и зам.-шефа на полицията в Перник, на кмета на града и специално на „хората с криле” - двамата делтапланеристи Веселин и Милко, които намериха момчето.