Нито един колега не остана с мен. Всички си правиха пиар и реклама, че ще ми помагат. В края на краищата нито един колега не ми помогна", каза Сашка Васева.

През 2009 г.

Васева призна, че не вижда с дясното око и оттогава води борба за зрението си. Миналата година фолк певицата започна още по-страшна борба - с тумор в мозъка. Сложна 12-часова операция в Германия отстранява тумор с размерите на яйце. Предстои и обаче дълъг път към възстановяването. Зрението на певицата се подобрява и вече вижда силуети. Тази седмица дойде и новината, че Васева е в България и ще излезе на сцената на „Пирин фолк“.

Пожелавам си

единствено да прогледна и здраве, каза певицата пред bTV. "Дните ми минават тъжно. Хората могат да ми помогнат, като ме канят на участия. Искам да ме обичат, както до този момент и да бъдат съпричастни със съдбата ми, както до този момент."„Чувствам се добре. Вълнувам се от появата си на „Пирин фолк“, защото това е моята сцена. 30 години „Пирин фолк“ – 30 години Сашка Васева. Моята кариера започва там с песента „Не мога да те забравя Георги“. Песен, която публиката направи хит“, добави певицата.

Сцената и музиката

са били лекарство за нея, каза Васева и допълни, че последните няколко месеца са най-трудният период в живота и.„Имаше моменти,  които виждах, че не се подобрява зрението ми и това ме отчайва. Лекарите дава надежда, че ще се възстанови с времето, но кой знае това. „Моят съпруг е ангел. Имам късмет, че съм се оженила за него. Песента, която ще изпея на „Пирин фолк“ – „Зелените очи“ беше своеобразна молитва, преди да го срещна. Съпругът ми направи и невъзможното да спаси живота ми“."Искам да пея, за мен сцената е всичко. Там се чувствам в най-свои води. Липсват ми сценичните тоалети", добави тя.