Samsung обмисля да представи първия си сгъваем смартфон през следващата година. Корейската компания подготвя няколко различни модела. Един от тях ще може да се сгъва подобно на компактно дамско огледало. Това ще позволи на потребителя да разполага с доста по-малко и компактно устройство за пренасяне и разговори, което ще може да се разгъва в по-голям и удобен екран за гледане на видео, сърфиране в интернет и игри.

Обмисля се и модел с 5-инчов дисплей, който може да се разтваря и да се превръща в 8-инчов екран подобно на таблет. Компанията ще използва OLED технология за екраните. Още преди няколко години тя обяви, че планира да представи първите подобни устройства през 2017 г. и изглежда, че има намерение да изпълни първоначалния си план. Очакванията са, че новите телефони могат да бъдат представени на Mobile World Congress 2017 в Барселона. Samsung е отказала коментар по темата.

През тази година корейската компания ще представи фаблета Note 7, като ще прескочи шестото поколение. Целта е всички актуални модели на Samsung от високия клас да са с едно и също поколение като номер.

Сгъваемите телефони ще имат изцяло отделна и своя продуктова линия. Те няма да са в серията S.