Полицията в Дес Плейнс съобщи за повдигнати обвинения срещу двама мъже в отвличането, побоя и измъчването на трима души от автокъща по време на въоръжен грабеж миналия месец.

24-годишният Джордж Атанасакос от Ууд Дейл и 27-годишният Брандън Братчър от Хановер Парк са обвинени в отвличането на двама мъже и една жена от автокъща вечерта на 10 февруари, според прессъобщение а полицията от петък.

Две от жертвите на отвличане са и притежатели на автокъщата в пресечка 600 на E. Northwest Highway, а третата жертва е работела там, каза полицията. В нощта на отвличането, според показанията на жертвите, няколко маскирани престъпници влезли в автокъщата, въоръжени с пушки и пистолети.

Заподозрените ги ограбили, а след това завързали ръцете и краката им, покрили главите им и ги качили насила в превозно средство, каза полицията. Трите жертви са били откарани на друго място, където са били "бити многократно, изгаряни с горещ метален предмет и задържани през цялата вечер".

Жертвите казаха на следователите, че накрая са били откарани обратно до автокъщата на следващата сутрин и им било казано, че трябва да платят на мъжете значителна сума пари. Били са заплашени с насилие, ако не платят.

Полицията разкри, че Атанасакос и Братчър са познавали жертвите чрез предишни сделки с покупка и обновяване на превозни средства. Един от потърпевшите е познал Атанакос и Братчър по време на инцидента. 

Полицията в Дес Плейнс съобщи, че е арестувала Атанасакос на 16 февруари в Палатин, а Братчър е бил задържан в Арлингтън Хайтс на 1 март. И двамата получиха по три обвинения за отвличания с утежняващи вината обстоятелства и три обвинения за въоръжен грабеж.