Руски и американски астронавти отстраниха заедно проблем на Международната станция

Много политици трябва да се учат от вас, казал ръководителят на Руската космическа агенция, след съвместните усилия на екипажите на двете нации

От: Цветин Филипов 15:25 | 20 декември 2022 г.

Ръководителят на руската космическа агенция "Роскосмос" похвали сътрудничеството между Русия и САЩ на Международната космическа станция след голямото изтичане на охлаждаща течност от капсулата на екипажа "Союз", предава АФП.

"Поздравете целия американски екип. Те се оказаха много достойни в тази ситуация и ни подадоха ръка", каза Юрий Борисов, говорейки на руския екипаж на борда на МКС. "Но се надявам, че в бъдеще ще се справим сами", допълни той.
"Вие дадохте пример на целия свят за това как да работим заедно в най-предизвикателната и трудна ситуация. Нека много политици се учат от вас", е казал още ръководителят на руската космическа агенция, според стенограмата на "Роскосмос". Космосът едно от малкото полета за сътрудничество между Москва и Вашингтон след началото на руската офанзива в Украйна и последвалите западни санкции срещу Русия през последните месеци.