Наказание забележка отнесе депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов заради обиди към Кирил Петков от трибуната в парламента.

По време на дебата за избор на подуправител на здравната каса Тошко Йорданов припомни, че Кирил Петков бе предоставил декларация, че е единствено български гражданин, за да стане министър, а в последствие се оказало, че все още не е освободен от канадското си гражданство. Коментира и работата на прокуратурата.

"Нали правихте съдебна реформа, колеги златни, прекрасни, малки? Какво не ви харесва сега в съдебната реформа? Какво не ви харесва сега в този прокурор? Нали махнахте предишния и оставихте този, това ли ви е съдебната реформа?", иронично се обърна Тошко Йорданов към бившите си коалиционни партньори от ПП и ДБ.

Междувременно от първия ред се чу как Кирил Петков му подвиква: "Кой е малък?".

"Да кажа само какво чух долу от първия ред. Кирил Петков, който е функция на баща си, зададе въпроса "Кой е малък?", явно визирайки ръста ми от 1,70 м. Ако аз съм 1,60, това, което смятате за ваше, е сигурно 10 сантиметра", каза Йорданов.

Междувременно Петков стана, мина покрай него и му направи многозначителен знак, който наподобяваше показване на разлика в ръста им. А сценаристът на Слави Трифонов се обърна към Делян Пеевски с молба: "Моля ви, набийте му канчето отново, само от вас го е страх".

Това е седмата забележка на Йорданов в 49-ото НС.