Родители твърдят, че болница е пренебрегнала молбите им за помощ, докато 7-годишната дъщеря умирала в чакалнята.

Родителите на Айшвария Асват

казват, че персоналът на детската болница в Пърт, Австралия е пренебрегнал молбите им за помощ, докато дъщерята умира. Айшвария Асват почина през април миналата година, след като посети Детската болница в Пърт (PCH) с висока температура и студени ръце.В дните преди смъртта на детето, родителите описват как децата им са играли футбол, яли са сладолет и са спали заедно в хола. При първото оплакване на Айшвария от главоболие, майката го отдала на сладоледа или климатика, който работил през нощта.След влошаване на състоянието, родителите и я водят в болницата.

В сряда съдът изслуша

изявлението на майката, която описа как се тревожела все повече за дъщеря си, докато била в чакалнята на болницата. „Молех някой да дойде и да я погледне“, каза г-жа Сасидхаран. Молбите и са останали без отговор, твърди тя.Докато са в чакалнята, детето се оплаква, че чувства кожата и очите си „мръсни“.

Промяна в цвета на очите

на дъщеря си забелязва майката и тогава вика медицинско лице, което след бърз преглед на очите, заявява, че не се нуждае от спешна помощ. зоната за реанимация, но сърцето на Айшвария вече спира да бие.В изявлението си, прочетено пред съда, бащата каза, че има „много пропуснати възможности да я спаси“.Ареш Ануар, подава оставка малко след този случай, но тя бива отхвърлена. На въпроса защо е подал оставка, Ануар отговоря, че се срамува да го каже пред родителите на Айшвария, но това са били "доста изтощителни 15 месеца, с 12-часов работен ден, седем дни в седмицата".