Актьорът Робърт де Ниро разказа пред People за "радостта" от бащинството, след като миналата година посрещна седмото си дете. Носителят на "Оскар" и приятелката му Тифани Чен посрещнаха дъщеря си Джия през април 2023 година.

"Тя е толкова очарователно бебе. Толкова е сладка", казва 80-годишният актьор в интервю за People, публикувано на 7 февруари, "(Когато) я погледна, всичко друго изчезва. Така че е голяма радост и облекчение да бъда с нея в този момент."

Актьорът от "Кръстникът - част II" и "Шофьор на такси" заяви, че за него означава "всичко", когато семейството му може "да се събере заедно". От 1976 г. до 1988 г. актьорът е женен за Даяна Абът и има две деца - Дрена, на 56 г., и Рафаел, на 47 г. През 1995 г. посреща синовете си близнаци Аарон и Джулиан с тогавашната си приятелка Туки Смит. Преди това Де Ниро беше женен и за Грейс Хайтауър, преди да се разделят през 2018 г. Двойката са родители на син Елиът и дъщеря Хелън Грейс.

Говорейки за Джия, Де Ниро каза: 

"Всички деца се забавляват с нея. Дори внуците. Тя е тяхна леля - (а) те са на път да станат тийнейджъри."

Двукратният носител на "Оскар" е номиниран за най-добър актьор в поддържаща роля на предстоящите награди "Оскар" за ролята си на организатора на убийства Уилям Хейл в историческата криминална драма на Мартин Скорсезе от 2023 г. " Убийците на цветната луна". В отговор на номинацията за "Оскар" Де Ниро заяви, че "не можеш да мислиш" за победа, но просто да бъдеш номиниран е "страхотно".

Той каза, че "би било хубаво", ако неговата колежка Лили Гладстон спечели наградата за най-добра актриса в главна роля. "Чувствам, че Лили има много добри шансове да я спечели", каза той и добави: "Надявам се това да се сбъдне". В интервюто си Де Ниро заяви, че му харесва да работи, като добави: 

"Готов съм да приема всичко, което животът все още ми дава".