Дейзи Ридли би искала почитателите на "Междузвездни войни" - и светът като цяло - да знаят едно-две неща за решението ѝ да се завърне в междугалактическия франчайз.

Английската актриса - която застана начело на трилогията от филми "Междузвездни войни", наричани най-лесно "продълженията", или Епизоди VII, VIII и IX ("Силата се пробужда" от 2015 г., "Последните джедаи" от 2017 г. и "Възходът на Скайуокър" от 2019 г.) - заяви в интервю за Variety, че предложената за режисьор на проекта Шармин Обейд-Чиной е дошла при нея с "идея за история, която е супер готина".

"Няма спойлери, но тя ми даде подробна информация за цялата история. Ако не беше невероятна, щях да кажа: "Добре, обади ми се след пет години", добавя Ридли, "Но сега си заслужава."

Звездата от "Убийство в Ориент Експрес" разсъждава и за това как е израснала като актьор и човек, откакто е започнала да се снима в "Силата се пробужда" преди почти десетилетие.

"Толкова много неща се случиха за мен (от тези филми насам). Сега се чувствам като пораснала. Когато започнах, бях на 20 години. Бях най-младата на снимачната площадка", казва Ридли, "Трябваха ми първите два филма "Междузвездни войни", за да се почувствам достойна да бъда там. Сега съм на 30 години. Цялото нещо се усеща съвсем различно. Успях да работя с други режисьори и се надявам, че съм станал по-добър изпълнител."

През април миналата година Си Ен Ен съобщи, че Лукасфилм - студиото, което стои зад мащабния франчайз "Междузвездни войни" - е наело Ридли да се завърне в ролята на Рей - героинята, която тя представи в предишната трилогия.

На страницата ѝ в IMDb са посочени два предстоящи проекта по "Междузвездни войни" - един, режисиран от носителя на "Оскар" документалист Обейд-Чиной, и един, отбелязан в етап на разработка, озаглавен "Междузвездни войни: Новият джедайски орден", чиято премиера понастоящем е планирана за 2026 г.