Разстрел за 2 млн. лева, рекет, изнудване, пране на пари и една бяла роза. Зад всичко това стоят един офицер от НСО, син на бишата социална министърка от Тройната коалиция Емилия Масларова и приятел на популярната миска Ивайла Бакалова. Станка Марангозова е убита на 19 октомври 2019-а. Тя е в последен стадии на онкологично заболяване, напът към жилището си от Окръжна болница в София, където се лекува, тя е разстреляна от моторист. Върху все още топлия й труп е оставена бяла роза. Разследващите бързо стигат до поръчителя – Иво Масларов. Той е син на съдената за задигнати 10 млн. лева бивша социална министърка от Тройната коалиция Емилия Масларова. Последната отрича всякакви връзки със сина си.

В схемата обаче са замесени и други интересни лица.

Прокуратурата смята за физически извършител Петър Костов – Стъкларя – популярен наркобос в западната част на София. Посредник и организатор на покушението пък е Борис Иванов – офицер от НСО. За подбудители се считат Иво Масларов и Веселин Денков – Весо Брадата – приятел на миската Ивайла Бакалова и обвинен в лихварство и пране на пари. станка марангозова убийство Моторът, с който килърът на Марангозова се е придвижвал, беше намерен подпален и хвърлен в езерото в Чепинци.[/caption] В папките по делото срещу тях доказателствата сочат, че за убийството на Марангозова са платени 200 000 лева. Самата тя влиза в схемата, след като получава 150 000 евро от Иво Масларов. С парите тя е трябвало да търгува на борсата и да му отчита печалба от 15 процента. Масларов обаче не се задоволил с този процент. Така следват редица заплахи, дела и кражби на имоти. Станка Марангозова взела 150 000 евро, а върнала 2 млн. лева. Въпреки това била ликвидирана[/caption] Така Марангозова му изплаща над 2 млн. лева и все още му остава длъжна. В схемата се намесва и Веселин Денков със своя фирма за събиране на дългове, маскирана като небанкова институция, така двамата отнемат последното, което Марангозова има – апартаментът й.

Покойната Станка обаче се оказва костелив орех и завежда редица дела срещу двамата, за да отстоява правата си. Предполага се и че това е причината за поръчката на нейното убийство. Малко след покушението Интерпол обявява за издирване Иво Масларов, който се укрива в Германия. Той е задържан, а във вторник вече е екстрадиран с полет до София. Той е отведен в ареста на Националното следствие и предсои прокуратурата да поиска постоянния му арест.  Веселин Денков - половинката на Ивайла Бакалова, е обвинен като подбудител на убийството. Той е разследван и за лихварство[/caption]

Бизнесменът и сочен за дясната ръка на Васил Божков - Веселин Денков, по-известен като Весо Брадата,

пък се жалва пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), че разследването срещу него се точи само заради това, че е обвинен в организиране на протести срещу кабинета на Бойко Борисов. Това стана ясно от съобщение на Антикорупционния фонд (АКФ) в България, по чието разследване казусът стигна до съда в Страсбург. Видеоразследването на АКФ от последните години, което се казва "Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие", достигна до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Преди това и "Осемте джуджета" попадна в ЕСПЧ. През 2021 г. във филм от три части Антикорупционния фонд разказа за перипетиите със специализираното правосъдие на столичния бизнесмен Веселин Денков и неговата партньорка Ивайла Бакалова. След като в продължение на години Весо Брадата е съветван да заплаща такса "спокойствие", но не го прави, през протестното лято на 2020 г. е задържан под стража. Това се случва в хода на мълниеносно развило се наказателно производство на Специализираната прокуратура в България

за участие в организирана престъпна група за лихварство.

Макар и вън от конкретния предмет на процеса, в разследването на Специализираната прокуратура е търсен и акцент за връзка на бизнесмена с финансиране на протестите срещу тогавашния премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са предимно показания на анонимни свидетели, които не го знаят от първо лице и личен опит, а са "чували да се говори, че Брадата е замесен в организацията за протестите", пише в разследването на Антикорупционния фонд.  Приятелката на Денков - манекенката Ивайла Бакалова[/caption]

По време на престоя на Денков в ареста с Бакалова се свързват с различни посредници

- хора с множество контакти в институциите, които предлагат своето съдействие, за да бъде освободен. Вместо да колаборира с тях, тя ги изобличава във филмите на АКФ. "Подобно на "Осемте джуджета", и тук изнесените множество данни за съществуването на предполагаеми мрежи за корупционно влияние в правосъдието въобще не трогнаха българските институции.

Към ден днешен не е известно те да са започнали официално наказателно разследване на случаите. Денков и Бакалова обаче чрез адвоката си Михаил Екимджиев се обръщат към ЕСПЧ с жалба срещу България, която е регистрирана от Съда през юни 2022 г. и се очаква разглеждането й по същество. През това време делото за убийството за Марангозова все още не е приключило.