Видях полицаите, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи силно впечатление, колкото момичето. За мен поведението беше много непристойно. Не може униформен служител да се държи по този начин при престъпление. То не беше разговор - беше фамилиарничене, потупване, кикотене“. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ Михаил Главчев, един от свидетелите на катастрофата, който помага на пострадалите.

Както е известно Софийската градска прокуратура е отказала да задържи двама полицаи, съпричастни към катастрофата на Околовръстното шосе в София преди 10 дни. Тогава дрогиран и пиян помете кола - загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Според вътрешния министър Иван Демерджиев двамата полицаи са оказали съдействие на шофьора Димитър Любенов, причинил катастрофата.

Главчев твърди още, че полицейска кола подминава инцидента, а след това се връща.

От полиция, лекари и пожарна най-бързо идват полицейски служители. „Възхитен съм от разследващия полицай, който дойде и започна работа. Има много достойни хора. Това най-добро впечатление ми направи. В по-голямата си част полицаите си вършиха работата. Като им разказах, те се възмутиха от разговора на полицайката с Любенов“, добави той.