Бизнесменът Велико Желев и още двама души се разследват от Софийска районна прокуратура за нанасяне на телесна повреда на бивш техен служител и принуда.

Собственикът на "Хидрострой" беше задържан снощи при акция на МВР. В офиса на бизнесмена на столичния булевард "Цар Освободител" беше извършено претърсване, на което е присъствал и бизнесменът.

Според прокуратурата има данни, че Желев и още двама души са принуждавали бившия служител да подпише документ с невярно съдържание, заяви пред медии във вторник Борислав Георгиев, зам. районен прокурор на София.

По думите му първоначално разследването е започнало като дело за нанесена телесна повреда, но прокуратурата е променила обвинението за принуда.

Желев е бивш шеф на Агенция "Пътна инфраструктура", а името на дружеството му "Хидрострой" е сред компаниите, получили авансови плащания за строителството на магистрала "Хемус".

Сред обектите, които са възложени на “Хидрострой”, е и Северната скоростна тангента. Миналата седмица при инспекция на регионалния министър Иван Шишков стана ясно, че близо 1/3 от асфалтовата настилка на пътя е спестена. Това налага ремонт на отсечката, която беше пусната в експлоатация преди седем години.