Групата депутати около Джевдет Чакъров, председател на ДПС, няма да участва в заседанието, свикано на ПГ на ДПС днес от 17 часа. Това заявяват в свое становище депутатите, които се наричат "подкрепящи Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган".

Те са приели решение да не участват в заседанието днес, тъй като според тях самото то не е легитимно, нито е свикано по легитимен начин, нито има ясен разписан дневен ред. Считат, че настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, заради което няма необходимата легитимност.

Депутатите заявяват, че изчакват произнасянето на Ахмед Доган и припомнят, че не се спазват указанията му ДПС да има ясно изявени съпредседатели - както за партията, така и за парламентарната група. Това са: Джевдет Чакъров и Делян Пеевски.

Становището припомня и че е нужно съпредседателско участие в преговорния процес и всички общи решения се взимат с два подписа. Затова и "евентуално коалиционно правителство се легитимира с подписите на двамата съпредседатели.

"Подчертаваме, че взимането на решение за получаване на мандат за формиране на правителство не е в компетенциите на Парламентарната група, а на колективните политически органи на партията."

В позицията си депутатите заявяват отново, че е нужно в спешен порядък партията да се върне към нормалното функциониране на колективните органи.