Фрапиращ случай на домашно насилие във Великотърновско. Млад мъж прободе няколко пъти с ножица по главата половинката си, която е от Узбекистан. Случаят е от град Елена, където близо 20 години по-младият мъж е нанесъл нараняванията с ножицата от ревност.

„Жената беше неадекватна. С много рани по главата – най-вече по лицето, клепачите и ушната мида. Тъй като повечето рани бяха в областта на очите – тя беше приета в Очно отделение. освен това имаше дълбока рана на ръката и наранявания по долните крайници, поради което беше обработена от хирург. Тя вече е по-добре. Малко е стресирана, но вече се възстановява. Комуникираме на българо-руски език. не може да говори български, но го разбира”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” д-р Елка Миланова, началник на Очно отделение МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов”.

„Живеем е едно дежа вю. С над 30 години стаж съм в хирургията и напоследък се наблюдава една опасна тенденция – тези случаи на домашно насилие да ескалират”, подчерта д-р Николен Стойнев, началник на Хирургичното отделение, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Той подчерта, че жената - освен прободните рани, е имала и много охлузвания и синини в областта на шията.