Бях потресен от един запис. Няма как да скрием от обществото, което се случва. За да не се каже, че нещо е манипулирано, че нещо е казано ще го покажа целия.

Това обяви Радостин Василев, който е категоричен, че напуска парламентарната група на ПП-ДБ.

Не да се чудим как да се оправдаем. ГЕРБ и ПП. Това не е коалиция. Това е предателство спрямо българските граждани.

Щом се говори така на национален съвет пред 60 човека, представям си в по-малки групички какво се обсъжда.

Не знам Кирил Петков какъв е много лаком, много алчен, но според мен е много глупав. 

Защото ако не стане това правителство, той ще изгуби избирателите си.

"Борисов се изпира с този вариант. Ние ще кажем, че е само Мария Габриел", се чува гласът на Кирил Петков. "Службите са наши. Ще имаме ръководител на ДАНС, Главен секретар на МВР. НСО". "ГЕРБ не ни е реален враг, а маркетингов враг",  „Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“.

„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента“.

"Този танц ще прерасне в прегръдка по интереси. ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет", допълни Радостин Василев и отбеляза, че има задкулисие", допълни Радостин Василев.

Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков без ГЕРБ във властта, сега ще имат министри, заместник-министри, областни управители. Истината е много грозна и коства края на съществуването на ПП-ДБ като проект", отбеляза Радостин Василев и представи онлайн запис на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

"Това не е таен запис. Истинското задкулисие е коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която коалиция се надявам дълбоко да не се случи. Петков или го държат с нещо или е много лаком", заяви Василев.

След обявяването на брифинга, вчера Кирил Петков обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и офисите, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства.

Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.