Понеже мен ме записваха по тоалетни, по спални, къде ли не. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се прави.

На мен специално няма да ми повлияят тези записи относно съставянето на правителство”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Целта е да не се направи правителство. Това обслужва много интересни, които не искат държавата да се стабилизира”, заяви Борисов и коментира, че на място на Петков няма да коментира.

“Това е нечистоплътно, това са нерегламентирани записи. Вместо да си говорим за бюджет, реформи, ние си говорим как някой някого записал. Службите са много широко понятие и Кирил Петков би трябвало да го знае”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Относно разпитите му по повод случая Барселонагейт Бойко Борисов уточни, че те не го притесняват, а единствено времето, в което се случват. “Можеше да са след една седмица, преди една седмица, нищо нямаше да се промени, те избраха да се направят във времето, в което се правят правителство, това ме притеснява”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че не знае как ПП-ДБ ще говорят за съдебна реформа, ако се отиде на избори.

„Защото на втория разпит ме попитаха, защо сме поискали оставката на Иван Гешев. Аз само попитах Румен Радев разпитваха ли го, Асен Василев, Надежда Йорданова, Атанас Атанасов, Христо Иванов… Само от ГЕРБ искаме реформа“, категоричен е Борисов.

„Видяхте как хората престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета, защото това беше същия монтаж. Целта беше да ме омаскарят и да се срине държавата. Сега две години по-късно всички виждат какво се случва“, добави той.

Пресконференция на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев е обявена за днес в 11 часа. Това предизвика бурна реакция и един от лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков излезе с изявление, в което го обвини, че разговорите между политици от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" са били записвани по време на работни срещи.Според него зад това стоят службите, а целта е провал на бъдещо правителство, заяви още Петков.

На насрочената за днес пресконференция Василев според ПП-ДБ ще пусне изфабрикувани записи.

Радостин Василев беше депутат от "Има такъв народ", но се отцепи от тях.

По-рано вчера той публикува пост, в който обявява, че не е съгласен с решението за общо правителство.

В края на април му беше поискан и имунитетът за това, че е заплашвал депутатката Христинка Иванова да напусне групата на Слави Трифонов и да се присъедини към отцепниците.

Вчера Кирил Петков обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и офисите, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства.

Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.