Осиновителите на 4-годишно момче са обвинени в убийство, след като то почина от наранявания, причинени от насилие, съобщиха властите в Северна Каролина, цитирани от "Inside edition". Двойка от Северна Каролина беше обвинена в убийство, след като техният 4-годишен осиновен син почина от малтретиране, включително екзорсизъм и отказ от храна, според властите. Джоди Ан Уилсън и Джоузеф Уилсън бяха арестувани по-рано този месец и бяха обвинени тази седмица в убийство, твърдят от офиса на секретаря на наказателния съд на окръг Съри.

И двамата са задържани без право на гаранция.

Парамедиците били извикани на 5 януари, след като Джоузеф Уилсън съобщи, че момчето е получило припадък. Детето е било транспортирано в местна болница, където е починало четири дни по-късно от наранявания, причинени от насилие, съобщиха от шерифската служба. „Разследването показва, че Скайлър Уилсън е починал от наранявания, свързани с насилието, понесено от родителите му, и смъртта му се разследва като убийство“, каза шерифът на окръг Съри Стив Хиат в изявление по-рано този месец, пише darik.bg. Никой от родителите не е подал молба и не е наел адвокат.

Първото им явяване в съда е насрочено за 6 март.

Твърди се, че следователите са намерили снимка от мобилен телефон на момчето, "увито" в чаршаф и залепено с тиксо за пода, според клетвена декларация за арест, съобщиха местни медии. „Това е трагично събитие, което доведе до смъртта на едно невинно дете твърде рано. Моля, споменете другите братя и сестри, замесени в тази ситуация, както и следователите, които работиха неуморно по този случай в мислите и молитвите си“, каза шерифът в изявлението си. Други деца под попечителството на родителите са настанени в социалните служби. Бившата приемна майка на момчето и неговия брат е казала на следователите, че Джоди Уилсън й е разказала, че децата са били подлагани на екзорсизъм, отказвана им е храна и са били плътно увивани в одеяла. Повиването е практика, която понякога се използва при бебета, за да им внуши сигурност и да пресъздаде усещането, че са в утробата, според експерти по грижи за децата. Бившата приемна майка каза, че се е свързала със социалните, на които е споделила притесненията си. В изявлението си шериф Хиат обясни, че неговият отдел се е свързал от Министерството на социалните услуги на 6 януари, след като научил, че Скайлър е била приета в болница.