Възрастно семейство от град Попово, област Търговище, е подложено на системен тормоз от агресивни съседи. Кулминацията на отношенията им дошла преди два дена, когато 34-годишнен мъж ги напада с брадва, показва репортаж на Нова.

Ей сега ще ти разделя главата на две, казал Десислав Ненов, който живее на първия етаж, заедно с баща си и брат си. 

Възрастното семейство се прибирало от пазар. Когато влезли в жилищната си кооперация, от апартамента на първия етаж излязъл Ненов и започнал да заплашва жената, която е на 71 години.

"Изключително много ме е страх. Не ми се мре, момче, от брадва. Ако ми дойде краят по-добре да умра сама, отколкото той да ме съсече. Ако не беше съпругът ми, днес щеше да има погребение", каза пострадалата жена.

Възрастното семейство сподели, че тормозът продължава повече от 10 години. Започнал, след като съседите били уличени, че са ограбили мазето на възрастната двойка и когато били заловени на тавана да крадат керемиди.

Съпругът на заплашената с убийство жена каза, че многократно е поставял въпроса на съседите си. Питал ги е какъв е проблемът. Отговорът бил: "Ти си ненормален, ще те убия".

Мъжът е убеден, че агресивният мъж или има психологически проблеми, или взима наркотици.

Пострадалото семейство е събрало подписите на 19 съседи, които също се оплакват от тормоз. Подавани са сигнали до прокуратурата и полицията, но до момента няма ефект.