В сибирския регион Тува семействата на резервисти, които са били мобилизирани да участват във войната на Русия в Украйна, ще получат по една овца като първоначална мярка за помощ, съобщи ДПА.

91 овце вече са раздадени,

съобщи руският опозиционен руски портал "Медуза" в петък, цитирайки регионалния министър на земеделието Сергей Ондар. Освен това семействата на наборните резервисти може да получат и брашно, картофи и зеле.Близките на войниците и самите войници трябва да почувстват, че не са сами с ежедневните си проблеми, продължава докладът, цитиран от областната управа. Въглища и дърва за огрев също трябваше да бъдат раздадени на семействата на войниците в някои райони.

Тува е родният регион

на руския министър на отбраната Сергей Шойгу. През последните дни там имаше протести срещу частичната мобилизация, разпоредена от президента Владимир Путин. Според организацията за граждански права  "ОВД - Инфо"(OVD-Info) около 20 жени са били арестувани.Путин е мобилизирал около 300 000 резервисти, които ще бъдат изпратени да се бият във войната на Русия в Украйна. Мярката предизвика паника и бурни протести в цялата страна.