Канадският премиер Джъстин Трюдо беше ескортиран на безопасно място, докато полицията разпръсна пропалестински протест пред ресторант във Ванкувър, където вечеряше, съобщиха властите в сряда.

Тълпа от около 250 пропалестински привърженици, развяващи знамена и скандиращи за прекратяване на огъня във войната Израел-Хамас, обградиха залата в китайския квартал на града във вторник вечерта. Полицията каза в изявление, че 100 полицаи „помогнаха за контролирането и разпръскването на тълпата, докато премиерът беше ескортиран от ресторанта“.

Един мъж беше арестуван за възпрепятстване, докато друг беше задържан за нападение над служител, който беше ударен с юмрук в лицето. 

По-рано Трюдо беше нападнат в друг ресторант, собственост на известния готвач Викрам Вий в друга част на града на тихоокеанското крайбрежие. Видеозаписи, показани от местни медии, показват шепа протестиращи, влизащи в ресторанта и крещящи към премиера, за да поискат прекратяване на огъня в Газа.

Трюдо каза на събитие по-рано във вторник, че убийството на "жени, деца, бебета" във войната Израел-Хамас трябва да спре, което предизвика силен укор от израелския лидер Бенямин Нетаняху.