Facebook отдавна се превърна в място за запознанства и поддържане на приятелства. По тази причина социалната мрежа е и средство за постигането на най-различни желания, свързани с тези приятели. Колко и да е куриозно, има дори приложение (наречено Bang With Friends), което може да ви каже кои от вашите Facebook приятели искат да имат интимна връзка с вас. Това обаче не може да ви гарантира веднага дали някой ви харесва или не. В крайна сметка мрежата, която популяризира бутона „Харесвам", все още не бърза с въвеждането на бутон „Не харесвам", така че ако искате да знаете дали вашите Facebook приятели ви харесват или не, трябва да направите нещо друго.

От Facebook  твърдят, че искат да се фокусират върху положителните социални взаимодействия. Знаем обаче, че няма как да се харесваме на всички и че винаги ще има такива, които са готови да забият нож в гърба ни. Затова и от Digital Trends ни информират за приложението, наречено Hate With Friends , което ви позволява да разберете кои от вашите Facebook приятели ви мразят. Какво трябва да направим, за да се възползваме от тази услуга? Трябва да отидете на уеб страницата на приложението и оттам да се регистрирате с вашия Facebook профил. След това ще видите всички ваши Facebook приятели, като под всеки ще откриете бутон, който ви призовава да го маркирате като такъв, който мразите („Hate him" или „Hate her"). Създателите на приложението обещават, че няма да кажат на никого, че го мразите, освен ако и той не си признае, че ви мрази. Това означава, че ще разберете дали някой ви мрази само ако омразата ви е взаимна.

След като излеете чувствата си чрез приложението, вашите приятели ще бъдат разделени в три категории - „Everyone", „Who I Hate" и „Who Hates Me Too". След като сте обявили омразата си към някого, винаги можете да промените решението си и да кажете, че вече не го мразите. Разбира се, ако този човек също използва „Hate With Friends", той ще е разбрал, че не го харесвате, така че няма да има много смисъл в разкаянието ви.