Още един руски топ мениджър бе намерен мъртъв на балкона на жилището си в Москва. 

Павел Пчелников, 52-годишен,

"Връзки с обществеността" на железопътната компания на Русия, която е една от най-големите в света. Руското издание "Московский комсомолец" съобщи, че изпълнителният директор е бил намерен мъртъв в 6:30 сутринта в сряда, 28 септември, на балкона на апартамента си в руската столица Москва.Пчелников е поне 10-ият топ мениджър, който губи живота си по мистериозен начин след началото на войната в Украйна.

На 1 септември председателят на

"Лукойл" Равил Маданов се метна от шестия етаж на болница в Москва. Според слуховете той е бил сериозно пребит и хвърлен от прозореца точно в деня, в който Владимир Путин бе в болницата, за да отдаде почит на Михаил Горбачов.През юли шефът на транспортна фирма, свързана с "Газпром" Юри Воронов бе открит мъртъв в басейна на вилата си.Александър Тюляков, който отговаряше за сигурността в "Газпром" бе открит мъртъв от любовницата си само ден след нахлуването в Украйна.

Три седмици преди това

шефът на транспорта на "Газпром Инвест" Леонид Шулман бе открит в банята си в Санкт Петербург в локва кръв и много прободни рани по тялото си.Милиардерът Александър Суботин, свързан с "Лукойл", бе отровен най-вероятно с змийска отрова, след като получил съвети от шаман.През април свързаният с "Газпромбанк" Владислав Аваев се самоуби, като преди това уби жена си Елена и 13-годишната им дъщеря.Няколко дни след това и милиардерът Сергей Проценя се обеси във вилата си в Испания, като преди това убил съпругата си Наталия и дъщеря си Мария.Съмнителна е и смъртта на Иван Печорин, един от ръководителите на близката до Путин "Компания за развитие на Далечния Изток и Арктика". Той падна от лодка във Владивосток по време на международна конференция.Телекомуникациите също бяха засегнати. Роденият в Украйна милиардер Евгений Палант бе открит гол до съпругата си Олга от дъщеря им.