Най-малко четирима души са загинали, а 27 са били ранени, след като сграда се е срутила на плажната ивица в Майорка, съобщиха от службите за спешна помощ на 23 май. Според съобщенията двуетажната сграда Medusa Beach Club се е срутила в Палма де Майорка.

Смята се, че няколко души са попаднали в капан след инцидента, който се е случил около 20,30 ч. местно време. Местните служби за спешна помощ на острова първоначално съобщиха в X, че "е потвърдено, че двама души са загинали" и "над 14 души са получили наранявания с различна тежест".

Говорител на регионалния координационен център за реагиране при извънредни ситуации заяви: 

"Активирахме спешното реагиране в резултат на срутването на тавана на двуетажна сграда на Avenida Cartago в Плая де Палма, където има затрупани хора. На мястото на инцидента работят пожарникари и местна полиция."

Не се съобщава дали загиналите или пострадалите са работници в ресторанта или летовници. Точната причина за структурната повреда засега не е известна и се разследва.

 

Местният кмет Хайме Мартинес и заместник-кметът Хавиер Боне са пристигнали на мястото на инцидента, за да координират спасителните дейности и да окажат подкрепа на пострадалите семейства, съобщава уебсайтът TSC.

Властите призовават всеки, който разполага с информация, свързана с инцидента, да се отзове и да помогне в разследването.

Палма де Майорка е популярен туристически курорт и е столица на западния средиземноморски остров.