Радослав Димов, който ръководеше Софийската апелативна прокуратура до неотдавна, е починал. Това става ясно от публикация във Facebook на бившия главен прокурор Иван Гешев.

Димов беше начело на Софийската апелативна прокуратура от 2019 г., но в края на май 2024 година подаде оставка и напусна съдебната система заради тежко здравословно състояние.

Името му беше замесено в скандалите около схемите за търговия с влияние в прокуратурата с Мартин Божанов - Нотариуса, като се стигна до изслушването на апелативния прокурор в Народното събрание и Висшия съдебен съвет (ВСС).

В анонимни свидетелски показания по делото срещу бившия следовател Петьо Петров - Пепи Еврото се твърдеше за зависимости на съпругата на Димов в услуга на бившия следовател, като част от група на свързани с него висши кадри в прокуратурата.

По-късно гръцкият бизнесмен Анастасиос Дикос се оплака, че адвокатът му е получавал обаждания от Димов с покани да "реши проблема" между неговата компания и групата на Нотариуса.

Апелативният прокурор твърдеше в изслушванията, че не познава Нотариуса, но призна, че е посещавал често ресторанта "Осемте джуджета" на Пепи Еврото - заради "добрата" кухня.

По време на изслушванията стана ясно, че апелативният прокурор е в тежко здравословно състояние. Той обясни тогава, че иска да изчисти името си пред институциите, защото болестта не му оставя много живот.

Нотариуса беше убит в София през януари.