Актьорът Том Сайзмор, чиято кариера включва роли във филмови класики като „Спасяването на редник Райън“, “Блек Хоук” и “Родени убийци”, почина в птетък на 61-годишна възраст, в Бърбанк, Калифорния.

Кариерата на Сайзмор започва бляскаво през 90-те години на миналия век. Въпреки че играе предимно поддържащи роли, образът му на корав полицай, войник или престъпник, често се откроява сред останалите образи.

Миналата седмица стана ясно, че актьорът е откаран по спешност в болница, след като получил мозъчна аневризма. Той беше поставен на командно дишане, но първоначалните новини не бяха добри. 

Актьорът имаше проблеми с наркотиците и получи присъда за домашно насилие. Сайзмор беше в кома след като на 18 февруари получи мозъчна аневризма, припомня NOVA, цитирайки BBC.

Роден в работнически квартал на Детройт, Сайзмор пробива в Холивуд с малка роля във филма на Оливър Стоун "Роден на четвърти юли" през 1989 г. Стоун отново го ангажира в противоречивия "Родени убийци" за ролята на жестокия детектив Джак Сканети. По-късно играе с Робърт де Ниро в "Жега".