Президентът Доналд Тръмп предлагал нетрадиционни методи за борба с нелегалната имиграция, пише в публикация на "Ню Йорк Таймс". Сред тях бил ров, пълен с опасни животни, който да осигури американската граница.

"В частен разговор президентът често е говорил за укрепване на гранична стена с пълен с вода ров, обитаван от змии или алигатори, подтиквайки помощниците си да направят оценка на разходите", се казва в информация на вестника.

Тръмп също искал да пусне ток по граничната стена и по нея да бъдат монтирани шипове. Той многократно е предлагал войници да стрелят по мигрантите, които хвърлят камъни или да ги прострелват в краката, "за да ги забавят", но и двете идеи бяха отхвърлени от неговите съветници, който заявиха, че това би било незаконно.

Тръмп обмисля да затвори цялата южна граница с дължина 3200 километра, се твърди в публикацията.

„Ню Йорк таймс“ съобщава, че информацията му се „основава на интервюта с повече от дузина служители на Белия дом и администрацията, пряко участващи в събитията“ от март 2019 г. – тогава беше разгарът на миграционната криза на границата между САЩ и Мексико.