Райфъла е един от последователите на Николай Бареков в Пловдив

Двама похитители планирали да отвлекат семейството на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла и насрочили удара за 4 март. Акцията им обаче била засечена още от самото начало, а полицаите през цялото време следили 26-годишния Живко Гайдаров от Гълъбово и 21-годишния Ангел Малинин от Костенец. Поставили ги на подслушване със СРС и така узнали плановете им в детайли. Двамата пишман бандити бяха оставени от съда в Пловдив за постоянно в ареста. Прокуратурата продължава да твърди, че Живко и Ангел подготвяли отвличането на съдружничката на Червенков в медицински център ,,Хипократ". Райфъла пък е категоричен, че няма бизнес партньорка. А мишена на Живко и Ангел  били съпругата му Ева и близнаците им.
Междувременно стана ясно, че докато чакали деня на удара, двамата бандити извършили кражба на номера на коли. Използвали ги за автомобил „Ауди А6", с който щели да извършат отвличането, за да заредят гориво на бензиностанция и да избягат, без да платят. Кражбата е на стойност 180 лв. Живко и Ангел си приготвили пистолет и електрошокова палка, за да обезвредят мишената си, които са иззети от разследващите. Ченгетата изпреварили бандитите буквално с няколко часа. А за добре свършената работа екипът от новия сектор за тежки престъпления на Криминална полиция получил и специална похвала от директора на ОД на МВР-Пловдив Пламен Узунов. Благодарение на 5-месечното наблюдение са събрани голям обем доказателства, натрупани от СРС-та и външно наблюдение. Акцията е проведена под ръководството на окръжната прокуратура.
Все още не е ясно защо са набелязали точно Райфъла. Предстои този казус да се изяснява в съда. За всичко останало Живко и Ангел направили пълни самопризнания. Срещу тях ще свидетелства и третият член на бандата им, който междувременно се отказал да участва в отвличането и минал на страната на полицията, като оказал голяма помощ при задържането. Според запознати първоначално нямал нищо против да участва в удара, но като разбрал кой е мишената, се отказал. По всяка вероятност той се е обадил на Райфъла да го предупреди, макар версията на бизнесмена да е, че той лично е усетил преследвачите.

В социалната мрежа Живко и Ангел се изживяват като големи гангстери. Освен снимки в характерни бандитски пози, харесвания на групи като ,,Георги Илиев е вечен", ,,Кръв повръщам, пари не връщам", ,,Мутрите на България" и т.н. двамата имат и интересен кръг от приятели. Това са предимно мъже от спортните зали и тийнейджърки, които в профилите си изявяват желание за връзки с лоши момчета. Ангел на пръв поглед е по-скромен в представянето си. Изглежда дори по-малък от възрастта си. Досието му обаче е дълго. Предимно за хулиганство и кражби. Едни от най-крупните им криминални прояви са свързани с кражба на гориво и регистрационни табели от автомобили. Живко го дава по-тарикатски. Последната му публикация във Facebook е отпреди месец, когато бил на почивка в Италия заедно с приятелката си. Интересното е, че и двамата често се подвизавали в Пловдив и имат доста общи приятели от града. Ангел, оказва се, следил публикации за бандата за отвличания ,,Наглите", от която вероятно и с авера му са се вдъхновили, за да извършат похищението. Двамата иначе са толкова слаботелесни, че изобщо не се припокриват с образа на страшни рекетьори, на каквито са се опитали да се направят, шегуват се ченгетата.