„Самсунг" бяха принудени да изтеглят от пазара смартфоните Galaxy Note 7 заради риск от експлозия, а сега се появиха информации, че още един продукт на компанията прегрява и експлодира. Американските регулаторни органи предупредиха, че някои перални машини на „Самсунг" имат проблеми с безопасността. До предупреждението се стигна след многобройни оплаквания от клиенти в цялата страна за аварирали перални машини, които причинили сериозни щети в домове и офиси. Според съдебни документи перална машина в Тексас „се e взривила така, че e изтърбушила вътрешната стена на гараж". При друг случай в Далас звукът от експлозията е бил толкова силен, че приличал на взривяването на бомба. В съобщението на регулатора се казва, че „в дефектните перални машини се наблюдавали необичайни вибрации, които можели да създадат риск от наранявания на хора и материални щети при пране на спално бельо, обемни или водоустойчиви вещи". Предупреждението на Комисията за безопасност на потребителските стоки се отнася за перални машини на Samsung, произведени между март 2011 и април 2016 г., въпреки че не се споменават конкретни модели.

Клиентите се съветват да използват само деликатни цикли при прането на спално бельо и други обемни вещи, тъй като това „намалява риска от наранявания или материални щети, причинени от повреда на пералната машина". Samsung съобщи, че работи с комисията за разрешаване на проблема.

През последните седмици пък телефон от новия модел на компанията се взриви в хотелска стая, като причини щети за над 1,800 австралийски долара, други два гръмнаха в джип и в джоба на клиент. Компанията разкри по-рано тази седмица, че 57 на сто от смартфоните Galaxy Note 7 в Европа са сменени от началото на програмата на 19 септември. Samsung очаква да завърши замяната до началото на октомври, а Galaxy Note 7 може да бъде пуснат в продажба на 28 октомври - близо два месеца след първоначалната му поява на пазара.