Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата.

Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента

"Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов – агентът на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това е скандално", каза още Пеевски.

Ден, след като ГЕРБ-СДС и вицепремиерът Мария Габриел отхвърлиха предложения от ПП-ДБ меморандум за управление на страната, Пеевски заяви: "Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран неговият ортаг му Андрей Янкулов за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. 

Имаше добри разговори за Конституцията как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго мнозинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва в момента", заяви Пеевски.

"Логично е когато има определени парламентарни групи, управляващи, опозиция, регулаторите да бъдат на цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50 и да спрат приказките вече как ГЕРБ с ДПС, кое е лошото на ДПС", запита Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България. Сега ще ми казва, че пак ще извади темата „ДПС“. ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой. Всичко свърши", заключи Делян Пеевски.