Футболистите и служителите на „Парма" продължават да чакат заплати според авторитетното издание „Газета дело спорт". Президентът на клуба Джампиетро Маненти увери играчите на Роберто Донадони, че ще получат възнагражденията си, но до този момент и стотинка не е постъпила при футболистите на „Парма". Отбор със славна история като „Парма" се е насочил към отпадане на елита в серия „А" поради силната финансова криза, като нито един служител не е получавал възнаграждение. Бившият отбор на Христо Стоичков затъва въпреки твърдението на собственика, че всеки ден работи за бъдещето на отбора. Неделната среща с „Удинезе" не се състоя по вина на „Парма", тъй като от ръководството не успяха да осигурят средства за електричество и охрана. Една от възможностите пред клуба е да се работи заедно с общината на града, за да бъде спасен отборът. Капитанът на отбора Алесандо Лукарели заяви, че играчите са готови да платят за собствен транспорт, ако не може да бъде осигурен автобус за гостуването на „Дженоа". Въпреки че не са получавали възнагражденията си от половин година, футболистите са лоялни към клуба, в който се намират, но според капитана търпението им се изчерпва:
            - Вчера говорихме с президента Манети, който ни каза, че проблемът е в това парите да бъда трансферирани по нашите сметки. Сумите са били преведени от него, но нашето търпение се изчерпва. Време да станем свидетели на нещо, което действително ще се случи. Дадохме точен краен срок и трябва да действаме отборно. Не е ясно дали от федерацията се интересуват какво се случва в „Парма" и с какво може да се помогне, или просто се притесняват дали няма да се обърка програмата след пропадането на мача с „Удинезе" - поясни 37-годишният Лукарели.

По последна информация от Италия „Парма" ще получи кредит от италианската футболна федерация, за да завърши сезона в Серия „А". Местните медии твърдят за сума от 5 милиона евро, която да помогне на „дуковете" да завършат сезона нормално и да не се налага футболистите да плащат за транспорт, осветление и други организационни неща, които не са длъжни да правят. Ако се задържи така ситуацията с пармалатите, почти сигурно те ще отпаднат от елита на Италия, тъй като в момента се намират на последното 20-о място със събрани само 10 точки от 23 срещи. Дали от финансовите проблеми или от класирането, тъй като и двете са незавидни в момента, от „Парма" усилено са се устремили към по-долната секция на италианския професионален футбол. Жалко за бившия отбор на Камата, който е носител на Купата на УЕФА два пъти, имат спечелена Суперкупа на Европа, два финала за КНК - един от тях спечелен, което си остава и най-големият успех в евротурнирите за „дуковете", и цели три пъти носител на Купата на Италия с общо 5 финала от началото на историята на клуба. Не може да се оспорва и това, че от стадион „Енино Тардини" са излезли или са играли едни от най-големите имена в световния футбол, като започнем със златното момче от 1994 година Христо Стоичков, преминем през настоящия треньор на „Реал"-Мадрид Карло Анчелоти и сегашния треньор на „Милан" Филипо Индзаги, както и Фабио Канаваро, Марко ди Вайо и един от най-добрите нападатели за всички времена в италианската Серия „А" Ернан Креспо. Ще намерят ли сили управниците, общината и италианската футболна федерация да помогнат на отбора до такава степен, че евентуалното отпадане от Серия „А" да се дължи само на слаби футболни качества, а не на неплатени заплати, липса на ток на стадиона, липса на стюарди и обещания, които не намират своето изпълнение повече от половин година.