Автори на дързък грабеж, извършен в двора на болнично заведение в Плевен, са задържани в полицейския арест в резултат на бързата и професионална реакция на полицаи от Първо РУ, съобщават от ОДМВР.

Сигналът за нападнат мъж, от когото след нанесен жесток побой, са отнети мобилен телефон, лични документи и пари, е получен на 16 ноември около 11.50 часа.

Човекът, с фрактура на долна челюст, бил настанен в болничното заведение, а в хода на предприетите незабавни оперативни действия разследващите попаднали в дирите на извършителите на престъплението – на 46 и 37 години.

Част от вещите, отнети при грабежа, са предадени от задържаните. Уведомена е прокуратурата за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 от НК, работата по документирането на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

По горещи следи служители от Първо РУ установили извършители на грабеж в района на плевенската ж.п. гара. Съобщение за престъплението бил получен от болницата на 17 ноември към 22.02 часа – там бил приет пациент след нанесен побой.

От проведена с него беседа станало ясно, че час по-рано същата вечер мъжът пристигнал с пътнически влак в Плевен. На перона на гарата бил повлечен от двама непознати, а в неосветената част, със сила му отнели мобилен телефон, пари и лични документи.

В рамките на разследването са задържани двамата извършители – на 39 и 23 години. Мобилният телефон е намерен в тях. По случая е образувано досъдебно производство и работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.