Една загадка мъчи света от две седмици - къде е полет 370? Безследното изчезване на боинга с 239 души на борда втрещява експерти и създава какви ли не версии. Последното по темата обобщаваме на страници 14-15. Според любимата ми шега по темата - изчезването на самолета е всъщност флашмоб на Бареков - пътниците са в риалитито на ТВ 7 „Къртицата" (по подобие на изцепката с пеперудите в парламента, за което писахме миналата седмица).

И като стана дума за Бареков - ако има една статия, която трябва да прочетете от този брой, то тя е на страници 4-5 и обяснява колко точно защитават родния интерес т.нар. националистически партии в България - от „Атака" до „България без цензура". Нишката на парите и ходовете на техните лидери води до едно място - Москва. Тези продажни п**ки обаче успяват някак си да заблудят мнозина с разпаленото си говорене, гръмките обещания и громящите думи срещу враговете на народа. Но тайно получават солидните си издръжки от тях. Продължавам да не мога да си обясня как е възможно бившият тв водещ Николай Бареков да смени пред погледа на цяла България политическите си пристрастия и голямата му любов Бойко Борисов да се превърне във враг номер 1. Как е възможно месеци наред хората да протестират срещу благодетеля му от последните месеци Делян Пеевски и да се възмущават още повече от партията, в която той е депутат - ДПС, и едновременно с това партията „България без цензура" да събира 6-7% подкрепа. А изборите са все още далеч.
А че е възможно все още някой да гласува за „Атака" - след като представящите се за националисти направиха възможно и подкрепят сегашното правителство, оглавено от смъртния им политически враг ДПС. Но и те все още имат подкрепа, която, макар и намаляваща, все още съществува.

Междувременно Волен Сидеров сигурно още се разхожда с пистолета, който размахваше по време на протестите и с който редовно ходеше на работа в Народното събрание. Оръжие, което трябваше да му бъде отнето, след като стана обвиняем. Поне така казва законът. Иначе прокуратурата отново проверява всички с разрешителни за оръжия - да не би да има някой луд, който да стреля напосоки като онзи, обвинен за стрелбата в Лясковец. Както всеки път - проверки без резултати и винаги след като непоправимото се е случило. Но няма как да е другояче, докато има такива, които гласуват за „националисти" и всякаква друга продажна сган.

И накрая едно напомняне - срокът да си купите задължителната здравна застраховка, каквото е изискването на новата здравна реформа, е 31 март. Повече за Obamacare може да научите на страница 9. Ние също очакваме вашите въпроси на нашите имейли и във Facebook. Отговорите ще публикуваме другата седмица, а също и в емисиите на „BiT Новините" всеки делничен ден от 8/7с РМ на www.BiTelevision.com.