Докато във вторник американците избираха кой да ги управлява през следващите 2 години, то в България се правят опити за коалиция на всяка цена. За САЩ е ясно - две години нищо няма да се свърши, след като републиканците спечелиха контрола в двете камари на Конгреса. Позициите им с Барак Обама само ще стават все по-крайни и противоположни. Защо - обясняваме на страници 14-15. Там са и последните резултати плюс защо имиграционният въпрос изигра лоша шега на демократите.

Но в България ситуацията започва да изглежда все по-комично. Най-яростният уж противник на тройните коалиции Бойко Борисов се е чинил да бъде премиер именно на такова правителство. В него ще има министри на ГЕРБ, Реформаторския блок (там влизат остатъците от СДС и Кунева, а Б. Б. е плюл доста и по нея, и по Иван Костов) и АБВ (партията на бившия президент Георги Първанов - автор на тройната коалиция НДСВ-БСП-ДПС). Понеже трите партии имат само 118 депутати, им трябват още поне трима. Затова коалиционното правителство ще бъде подкрепено от Патриотичния фронт (на собственика на СКАТ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от ВМРО). Те нямало да имат министри. Всичко договорено и уточнено, само дето патриотите нещо се отметнаха вечерта и в сряда ГЕРБ ще правят нови консултации с тях. Ако не се навият - "Атака" имат опит с осигуряването на кворум под прикритие. А ГЕРБ пък са майстори да отлюспват депутати от други парламентарни групи и да ги привличат за техните каузи. Очевидно е, че коалиция на всяка цена е формулата, която партията на Борисов търси.

Но единственият резултат, от който се вълнувахме всички във вторник, не беше нито от изборите в Америка, нито от коалиционните преговори в София. Всички погледи бяха вперени в Швейцария, където за съжаление "Базел" смазаха "Лудогорец" с 4:0. По-интересните моменти от мача са на страница 9. Аз нищо не разбирам от футбол, но някак ми върви в прогнозите. И нещо такова бях предвидил. Да се надявам, че останалите ми две предвиждания също ще се окажат точни - победи над "Ливърпул" и "Реал". Да, правилно прочетохте. Повярвайте, момчетата от CrazyForest могат и ще го направят. Гаранция!