След девет месеца имаме присъда по делото за нелепата смърт на Ивайло Иванов. За американското правосъдие това е сравнително бързо. Присъдата идва след вероятна сделка на обвиняемия Станимир Дойчев и прокуратурата. 4 години затвор е наказанието, но той едва ли ще лежи повече от две заради вътрешните правила на Кук каунти. Тази присъда не може да донесе спокойствие на когото и да е - нито за майката на Ивайло, която я намира за твърде кратка. Нито за семейството на Станимир. Родители, които си задават въпроса: „Къде сгрешихме?" Самообвинения, че не успяха да опазят децата си от тази трагедия. А историята започва толкова невинно - петима млади хора се запознават в бар. И завършва толкова нелепо - след малко повече алкохол и доста его. Историята - от присъдата до всичко, което се е случило на онзи злощастен паркинг, разказваме на страници 8-9.

Друго дело, което следим, е това за съдбата на църквата „Свети Иван Рилски" в Чикаго. Какъвто и да е резултатът от обжалването, което в момента е в ход, отново няма да има спокойствие в тези среди. След осем години на дрязги, спречквания и съдебни дела - това е сигурното. Последното от събедната зала може да научите на страница 17.

Това, което ни носи радост, са празниците, които наближаващата пролет ни носи (наближаваща, с изключение на Чикаго). Мартенските празници бяха отпразнувани от малки и големи от Източното до Западното крайбрежие, а хроника със снимки и информация сме събрали за вас на страница 16.

И още радости - от спортистите ни. С двама от тях ви срещаме тази седмица. Благой Иванов-Багата споделя в интервю своята оценка за поредната си победа на ринга от петък. Плюс - кой помага на Григор Димитров в успешния му път по световните кортове. За него казват, че е строг, но справедлив. Още за треньора на Гришо - на страница 50.

А за финал - една сладка история от недалечното ни минало. Ако си спомняте старите два лева от времето на комунизма - там имаше снимка на една гроздоберачка. Може и да ви се е струвало като рисунка, но жената е реална и наскоро навърши 70 години. С какво се занимава сега и как е попаднала на двата лева, може да научите на страници 20-21.

Ако има история, която искате да ви разкажем; сигнал, който да проверим, или тема, която ви вълнува - не пропускайте да я споделите с нашите репортери и редактори - на мейлите, във Facebook или на нашия сайт www.BG-VOICE.com.