Ако не сте чули - България има ново правителство. 2+2, 3+1 или както по друг начин искате наричайте тази коалиция на абсурда. Ще пробвам да ви я разясня съвсем накратко. Пробвайте да следвате мисълта ми, въпреки че няма да намерите логика в това, което обяснявам. Партията на Бойко Борисов ГЕРБ е мандатоносител. Те се съюзиха с Реформаторския блок. В него влизат остатъците от СДС, партията на Костов ДСБ и тази на Меглена Кунева. Спирам дотук, преди да продължа, за да ви припомня няколко вестникарски заглавия от съвсем близкото минало. Борисов: Ние с шмекери не играем (пред БНТ, 14 август). „Ако ГЕРБ няма 121 места, връщаме мандата и даваме на реформаторите да си правят правителство. На [Радан] Кънев искам да кажа, че в задкулисие не играя. Те или ме следят, или ме шпионират. Ние с шмекери не играем. Те измислят шпионска дейност, включително и Буда е от тях", каза тогава новият стар премиер.  Два дни по-късно пред Нова телевизия Радан Кънев: „Няма да подкрепя правителство, в което Борисов е премиер."

ГЕРБ и РБ ще имат министри в кабинета. Изненадващо с едно кресло се уредиха и от партията на бившия президент Георги Първанов АБВ. Същият Първанов, известен като автор на тройната коалиция НДСВ-БСП-ДПС. Същата, срещу която Борисов е излял толкова пепел, че да няма да успея да я събера на всичките страници на вестника. И с право. Към тази тройна дружина някак си се присламчи Валерисимеоновият Патриотичен фронт. Без министър, но щели да подкрепят в парламентарната зала. Нещо като златното пръстче на Волен в предишното НС.  Симеонов, който е собственик на тв СКАТ, допреди 2 години някъде беше съратник с Волен, но нещо там се поскараха. Сигурно за едни пари. Та новата коалиция е вече явна, но не бих казал ясна.

И да не пропусна  - партията на Бареков гласува „за" премиера Борисов, но не и за предложените от него министри. Което ми напомня на един виц от „Шоуто на Слави". Гугутка Заспалова и нейните магистрални колежки били на работа, когато пред тях спрял Николай Бареков. Излязъл да ги поздрави. „Здравейте, момичета", казал политикът. „Здравей, колега", отговорили му те. С което и име да замените Барековото от 240-те възможни в този парламент, едва ли ще е грешка.