В този празничен уикенд се надявам, че всеки един от вас ще има възможност да прекара време със семейството и приятелите си. С хората, които са важни за вас. За нас, християните, на Великден не просто отбелязваме възкресението на Христос, а и празнуваме новото начало. Няма по-добър начин да отбележим това освен с най-близките си хора. А всички имаме нужда от едно такова свежо ново начало. След дългата и изтощителна зима, след поредица от лоши новини и финансова криза, която уж отминава. Възкресението е моментът, в който да повярваме, че предстоят по-добри времена. Но да не забравяме, че те зависят и от нас. От нашите усилия и стремежи. Всеки сам гради своето ново начало.

Като скулптора Кристо. Всеки негов проект е ново начало. Този път - в Сан Диего, където българите и гостите на града ще могат да се радват на негова постоянна изложба. Още за новите му проекти - на страница 23. В този брой сме отделили доста място за българската култура в САЩ и по света. Кой и какви български и балкански парчета е подготвил за традиционния конкурс "Спиритус Балканикус" в Минесота може да научите на страница 24. А защо казват, че нашата писателка Людмила Филипова пише като Дан Браун и за какво се разказва новият й исторически трилър "Антихтонът на Данте" може да разберете на страница 22. Спомняме си и за Борис Карадимчев и за следата, която оставя в българската музика и изкуство - на страница 37.

Ако сте решили вашият Великден да ухае на традиционни български рецепти, как да направите козунак по нашенски - с детайлни обяснения и картинки - показваме на страници 40-41. Рецепта за празнични кексчета предлагаме на страница 44. За много дами (особено по-младите) това може да е едно ново начало в кухнята.

Единственото ново начало, в което не вярвам, е това за вестниците на Делян Пеевски, майка му Ирена Кръстева и техния приятел банкера Цветан Василев. Уж ги продадоха, обаче хич не изглежда, че тези, преялите с влияние (а очевидно и не само), са готови да се разделят с лостовете си за лъжи и манипулации. За новата им схема може да прочетете на страници 4-5.

Но да се върнем на хубавото ново начало за всички нас. Аз и целият екип на BG VOICE ви го желаем от сърце!

Христос воскресе!