Тази седмица ви предлагаме ексклузивно интервю с Христо Стоичков, в което той говори за участието си в новия клип на Дженифър Лопес и Рики Мартин и изненадите, които очаква на Световното по футбол в Бразилия. Легендарният футболист беше отново в Чикаго, за да коментира мача Мексико - Босна на "Солджър фийлд". Но най-голямата изненада за мен беше, че този стадион върна не само спомените му за родните успехи през 1994-та, но и емоциите от подкрепата на българската общност тук. Ако сте гледали интервюто в BiT Новините (емисиите от 2 и 3 юни), ще забележите как се променя лицето му. Стоичков рядко е толкова естествен и искрен пред камерите (прословуто е неговото отношение към медиите). Но въпреки критичните публикации и коментари любовта на феновете явно наистина значи много за него. Какво каза Камата за тях, прогнозите за Световното и емоциите около участието му в клипа на Джей Ло, може да прочетете на страница 26.

И още за Стоичков - той зае и заслуженото осмо място в класацията на вестник "Гардиън" за стоте най-добри футболисти на всички времена. Още за това може да научите на страница 50.

В опит да бъдем полезни, в този брой ви представяме организацията "ROC United", която предлага безплатни курсове и квалификация за тези, които искат да се развиват в ресторантьорския бизнес - независимо дали сте начинаещи, или сте се устремили към fine dining и мениджмънт. Организацията ще ви помогне независимо от имигрантския ви статут в тази страна, а още за нея и за българката, която работи там, може да разберете на страница 17.

И още нещо полезно - ако сте от десетките българи, които карат за UBER и подобни rideshare компании, новите правила за Чикаго влизат в сила до 3 месеца. Какви са те - обясняваме на страница 9.

Към полезните теми и тази седмица са съветите на Невена и Ангел в рубриката "Вашите пари" на страници 22 и 23. Тази седмица те търсят отговор на въпроса дали ви  е нужен финансов съветник и кои "сделки" не трябва да сключвате.

Отдавна не съм ви напомнял, но основната мисия на BG VOICE в партньорство в BiT Новините е да бъдем на ваша страна и вашия силен глас тук. Нашите редактори, репортери и колумнисти очакват вашите идеи, сигнали и предложения за теми, проблеми и разследвания. С нас може да се свържете по телефон, във Facebook, на имейл или на нашите уебстайтове - www.BiTelevision.com и www.BG-VOICE.com. Връзката ни с вас е това, което ценим най-много.