Още един българин, живеещ зад граница, се присъедини към екипа на Българо-американската полицейска асоциация. Става дума за служителя на реда Кирил Монев от полицията в Чикаго, щата Илинойс, посочват в своя публикация от асоциацията. 

Офицер Монев е завършил

полицейска академия неотдавна и тепърва започва кариерата си като полицай, пише в публикацията. Той е роден в град Свищов. Премества се да живее в Съединените американски щати със семейството си когато е на 13 години.  След края на гимназията се записва да учи в "DePaul University" в Чикаго и завършва бакалавърска степен по "Политология".  Веднага след това кандидатства в Чикагската полиция и е приет в редиците и. В свободното си време Монев обича да е със семейството и приятелите си, а също да пътува и да спортува. „Поздравления за завършването на полицейската академия. Нека Бог винаги да пази Кирил и да го връща у дома при семейството му, след всяка смяна“, допълват от Б.А.П.А.

Асоциацията предоставя

стипендии на студенти от български прoизход в Америка и редица благотворителни инициативи. Тя обединява служители на реда от български произход, работещи в САЩ. Организацията е създадена преди около 2 години от българи, работещи като полицаи, шерифи, агенти в САЩ.