Един човек е загинал при ракетен удар срещу жилищна сграда в Харков. Съобщава се и за трима ранени. Кметът на града заяви, че при удара е бил разрушен четвъртият етаж на един от входовете на блока. Запорожие остава друга гореща точка на войната. През изминалите дни руските атаки там се засилиха.

От Международната агенция за атомна енергия изразиха безпокойство, че новите удари могат да засегнат най-голямата атомна централа в Европа. Ядрените експерти отново настояха да бъде създадена зона за сигурност около централата. Генералният директор на организацията съобщи, че през следващите дни ще посети Москва, за да обсъди ядрената безопасност с руските власти. Нападение по цивилна инфраструктура е имало и в Херсон, като трима са загинали, а шестима са били ранени, съобщават от регионалната администрация. Руските войски окупираха Херсон малко след началото на инвазията през февруари 2022 година. Украйна си върна контрола над града през ноември, но градът е подложен на периодичен обстрел от руските сили, позиционирани на другия бряг на река Днепър.

 На фона на руското настъпление в Източна Украйна Киев призова за по-бърза доставка на оръжия от Запада.

Президентът Володимир Зеленски обясни, че Украйна е изправена пред сериозни трудности в Донецк. „Има постоянни руски атаки. Русия иска войната да се проточи и да изтощи нашите сили. Трябва да ускорим доставките и да разполагаме с нови възможности с въоръжението“, допълни Зеленски.