Геймърските компютри винаги са се измервали със своята мощност. Тяхната работа е да предоставят по-голямо бързодействие и по-добра графика при тежките игри. Благодарение на RealSense 3D камерата на Intel, Leap Motion и други подобни технологии, които съществуват на пазара, геймърите започнаха да играят не само нов тип игри, но и ги играят по съвсем нови начини. Aspire V 17 Nitro на Acer е добре приет геймърски лаптоп от нисък клас, а сега на CES 2015 предстои да видим нов модел от тази серия, в който ще се включва RealSense камера. Това е стандартна камера, инфрачервен сензор и лазерен проектор, които заедно ще картографират света около вас в три измерения. Подобно на Kinect в много отношения.

Acer осигурява няколко приложения, с които ще се възползвате от полезността на технологията. Warrior Wave е игра, в която ще можете да използвате ръцете си, за да манипулира всеки аспект на играчите си. Има и 3D сканиращо приложение, наречено 3DMe. Те разкриват огромен брой начини, по които можете да си взаимодействате с компютъра. А ако и други OEM производители започнат да поддържат RealSense технологията на Intel, тя ще стане по-гъвкава платформа много бързо.

Новият модел V Nitro на Acer разполага със 17.3-инчов 1080p екран, графична карта Nvidia GeForce GTX 860, до 16GB оперативна памет и 1TB пространство за съхранение. Дори има четири високоговорителя и един Blu-ray четец на дискове. Лаптопът не блести със супер зашеметяващ дизайн и само светещата в червено клавиатура ще е единствената индикация, че това е лаптоп за игри. Новият V Nitro ще бъде в продажба през януари. Цената не е обявена, но тя няма да е много висока.