Ново проучване на общественото мнение в надпреварата за кмет на Чикаго показва, че вече има здрава битка между Пол Валас и Брандън Джонсън при оставащи по-малко от две седмици до балотажа на изборите, съобщи abc7chicago.com. Под 10% вече е и броят на нерешилите кого предпочитат гласоподаватели.

Преднината от шест процентни пункта на Валас пред Джонсън от по-рано този месец се е свила до само два пункта, според ново проучване, проведено тази седмица от Victory Research.

Анкетата показва, че Валас води с 46,3% срещу 44,2% на Джонсън, като едва 9,6% от гласоподавателите все още не са решили какво да правят в изборния ден. Но границата на статистическата грешка прави резултатите статистически почти равни.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Проучването показва, че избирателите се подреждат в голяма степен по расови линии: почти три четвърти от чернокожите избиратели подкрепят Джонсън, докато Валас получава подобна подкрепа сред белите избиратели.

Сега кампаниите са съсредоточени върху спечелването на останалите нерешили избиратели и да накарат тези от тях, които ги подкрепят, да дойдат до урните.