Бившият футболист на Локомотив (Пловдив) Уирис Густаво, който игра за "смърфовете" в периода, 2018-2020 г. е загинал в катастрофа в Бразилия на 19-и ноември (неделя). Бразилецът бе само на 23 години, съобщава sportal.

Пловдивските “железничари” изказаха съболезнования на близките и приятелите на бившия играч в профила на клуба във Фейсбук, където качиха негова снимка, на която държи трофея от турнира за Купата на България. 

Густаво спечели отличието с отбора от “града под тепетата” два пъти - през 2019 г. и 2020 г., когато бяха победени тимовете на Ботев (Пловдив) с 1:0 и ЦСКА - София след 0:0 в редовното време и 5:3 след изпълнение на дузпи.

“ПФК Локомотив Пловдив изказва своите искрени съболезнования на близките и приятелите на Уирис Густаво, който е загинал днес в автомобилна катастрофа в Бразилия. Той си отиде от този свят само на 23 години.

Уирис Густаво се състезаваше за “черно-белите” в периода 2018-2020 година, като винаги играеше със сърце и душа за Локомотив!

Почивай в мир, Уирис! Завинаги ще бъдеш един от нас!”, написаха от плодивското Локо в памет на футболиста.

Според Brazil Posts, Густаво е шофирал едната кола, която се е забила челно в другия автомобил. В катастрофата е починала и жена на 64 години, а трима са ранени, сред които и 2-годишнно дете.