Десетки души са разпитани заради незаконните гонки с автомобили и публикуваните след това клипове в социалните мрежи на коли, вдигащи скорост до 300 км/ч., във Велико Търново.

В петък през нощта се стигна до незаконните надбягвания с коли на входа на града по пътя София – Варна.

„Проведе се специализирана полицейска операция. Целта беше установяване на нерегламентирани гонки. На място бяха установени два автомобила с водачите им, които непосредствено извършваха такива действия.

Отделно още 20 други лица, които участват под различна форма в тези гонки, като наблюдатели и отцепки”, заяви полицейският служител Пенчо Христов пред NOVA.

По думите му всички лица са били заведени в районното управление и разпитани. Двамата шофьори, които са заловени по време на гонките, са задържани за срок от 24 часа и са им съставени актове.

"Нищо не могат да ни направят", твърдят част от шофьорите. Техни родители пък пишат в социалните мрежи: Натопени са. Според Пенчо Христов обаче това не е точно така.

"Има достатъчно данни за хулиганство на пътя. Предвижда се до 3 години лишаване от свобода, а при рецидив - до 5 години", посочва полицейският служител.

"Не можем да разберем защо сме спрени. Случайно сме тук. Щяхме ли да влизаме тук, ако участвахме и знаем, че има патрулки", казва един от младежите. "Не се възмущавам от гонките", обявява друг.

Всички събрани материали ще бъдат изпратени към прокуратурата. Полицията призовава гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на такива деяния.