Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. За вас е важна доставката на оръжия, за нас храната и доходите на хората. Това написа вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова във „Фейсбук“ в обръщение към Бойко Борисов. „Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската индустрия, предприятията, които осигуряват 85% от добавената стойност на БВП и 82% от работните места, искат да продължат преговорите с „Газпром“, пише лидерът на БСП.

"Те заявиха това вчера в министерството, където стояхме заедно. Аз говоря от тяхно име, вие от чие го правите? Прибавете към тях и хилядите земеделски производители, които виждат спасение в продължаване на доставките по досегашния  договор. Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет,  но за нас е. Искаме българските фабрики да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо“, посочва още Корнелия Нинова..
По-рано през деня Борисов заяви, че тяхната група ще подкрепи правителството в позицията им за Украйна и бе категоричен, че не вярва на заплахите на министър Нинова, че БСП ще напусне коалицията, ако изпращането на военна помощ бъде гласувано в парламента. "Тя ще каже не мога нищо да направя като е гласувано от Народното събрание, аз ще сложа една остра декларация в Министерския съвет и какво друго да направя, ще изпълнявам решението на парламента. Ако не стане така, аз ще се извиня", каза Борисов. Той коментира и газа: "Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат".