Най-добрата българска тенисистка в САЩ се подготвя за новия сезон в колежанската надпревара. След добрите игри през миналия сезон, през тази учебна година треньорите на женския отбор на университета във Вирджиния „Олд доминиън" й предоставят честта да бъде капитан на отбора. Нещо, което никоя друга българска тенисистка не е постигала до момента.

Лятната почивка отдавна приключи за теб и вече си в разгара на подготовката за новия колежански тенис сезон. Доволна ли си от представянето си до момента в нея?

-          Винаги е много трудно да се завърнеш от лятна почивка със силови тренировки и контролни срещи, както е в моя случай. Но съм много доволна, че успях да се реализирам добре през подготвителния период и да успея да спечеля две състезания на двойки, както и да играя финал на сингъл, да спечеля друг „back draw'' турнир на сингъл. Добре се представям засега. Доволна съм.

Кога започва новият сезон и има ли още време за подготовка?

-          Сезонът започва в началото на януари. На 16-и е първият ни мач срещу „Флорида стейт''. Дотогава продължава подготовката. Имаме още едно състезание в края на тази седмица в Орландо, Флорида. То е последното за този семестър. След това продължаваме със силовите тренировки до януари.

Какво представляват тези силови тренировки?

-          Много работа във фитнеса и също много работа на корта. Главно обаче се набляга на силовите упражнения, както казах вече, във фитнеса, за да можем да се подготвим физически.

Какви са целите на твоя отбор в университета „Олд доминиън'', както и твоите лични за новия сезон?

-          В момента сме с най-висок ранкинг, който някога моят университет е имал, и всички сме в голямо очакване на новия сезон. Надяваме се да се представим много добре, подобно на миналата година. Ако можем, още по-добре. Надяваме се да се качим в ранглистата. Тази година съм капитан на отбора ми и се надявам да успея да ги сплотя достатъчно добре, за да можем да работим в екип като едно цяло.

В момента си в последната си година от обучението си в „Олд доминиън'' и през декември догодина завършваш. Мислила ли си дали ще продължиш да се занимаваш с тенис и след това?

-          Интересен въпрос. Доста често ми го задават, тъй като идва този период в живота ми, в който трябва да реша какво ще правя, след като завърша университета. Честно казано, много ми се играе тенис. Така че предполагам, че ще продължа с него. Не си представям живота без тенис, поне на този етап.

Само преди няколко дни в Чикаго гостува двукратната участничка на Олимпиадата Нина Рангелова. Тя сподели, че след завършване на финансирането за подготовка и участия става изключително трудно. Ти имаш ли такива притеснения?

- Това е единствената причина, поради която може да ме възпре да продължа да играя тенис. Финансовата подкрепа е доста важна и изисква много средства. Но дори да се върна обратно в България, ще продължа да тренирам там, където съм тренирала преди - със старите си треньори. Така че се надявам, ако всичко е наред и нямам контузии, чувствам се добре и имам желание да продължа, да намеря начин да го направя.

Т.е. загатваш, че имаш планове да се прибереш в България след завършване?

- Засега да, но ако трябва да бъда честна, колкото повече наближава времето да се прибирам окончателно в България, започвам да имам някакви разногласия вътрешно със себе си. Тук имам много приятели и познати, хора, на които мога да разчитам. Не си представям да ги загърбя и да нямам такъв контакт с тях, какъвто имам в момента.