Едно от най-популярните лекарства по света има един куп изненадващи употреби, за които повечето хора не подозират. Той действа срещу акнето на базата на противовъзпалителните му свойства. Натрошете 2-3 хапчета аспирин и ги смесете с лимонов сок. Нанесете сместа върху проблемните места и я оставете да действа в продължение на няколко минути, преди да я измиете. Избягвайте да използвате тази паста преди излагане на слънце.

Аспиринът може да помогне за намаляване на подуването и успокояване на сърбежа, причинени от ухапване от комар. Разтворете таблетката аспирин в една супена лъжица вода и я намажете върху засегнатата област, като я оставите да действа в продължение на няколко минути.

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, използвана в производството на избелващи кожата продукти. Смесете 7 таблетки аспирин с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете на чисто лице и оставете маската върху него за 15 минути. Тази терапия ще направи кожата ви сияйна и гладка. Тя отстранява белези и петна и предотвратява задръстване на порите.

Пърхотът не само води до сърбеж, но също така загрозява. За да се отървете от него, измийте косата си с 2 стрити хапчета аспирин, добавени към шампоана, който използвате.

Аспиринът е отличен ексфолиант за отстраняване на мъртвите клетки. В допълнение той помага да се отървете от прекомерното омазняване и свива разширените пори. Просто го смесете с вода и оставете да действа няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, нанесете го внимателно, за да избегнете дразнене.

Таблетките аспирин омекотяват стъпалата и отстраняват мъртвата кожа. Стрийте 7 аспирина и добавете половин супена лъжица лимонов сок, за да се образува паста. Нанесете сместа върху стъпалата на краката и покрийте с топла кърпа. Оставете за 10 минути, след това ексфолиирайте проблемните области с пемза.

Косата ви също може да се възползва от чудните приложения на аспирина. За здрава и блестяща коса разтворете един блистер аспирин в чаша топла вода и нанесете на косата. Оставете да престои около 15 минути, след което изплакнете.

Аспиринът ще даде нов живот на вашите дрехи. Нанесете едно хапче, разтворено в топла вода, върху потните петна под мишниците и оставете да действа една нощ. След това изпере дрехите.

Ако не искате остатъците от сапун да рушат естетиката на вашата баня, стрийте 5 хапчета аспирин и ги добавете към почистващия препарат. Минете проблемната област, оставете да действа половин час, а след това лесно премахнете всички замърсявания с кърпа.

За да издържат по-дълго цветята във вазата, добавете смачкана таблетка аспирин във водата. Този трик работи особено добре за рози. Все пак се консултирайте с вашия лекар или дерматолог, преди да опитате тези съвети. Таблетките аспирин, които използвате, не трябва да са филмирани.