Популярният британски политик Найджъл Фараж успя да стане депутат от осмия път. Заклетият евроскептик досега беше вечен губещ в Уестминстър. Той оглавява крайнодясната партия "Реформаторски блок на Обединеното кралство", която според екзитполовете се очаква да има 13 депутати. 

Първите си коментари след вота Фараж направи в X. Там той написа, че "резултатите са бунт срещу статуквото, както и, че "това е само началото", а партията му е "причинила земетресение на Острова".

60-годишният любител на бирата и тютюна, а също и бивш член на Европейския парламент, е една от най-противоречивите личности в политиката на Обединеното кралство. 

Той получи прозвището "г-н Брекзит" от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, след като имаше основна рола за убеждаването на мнозинството британци през 2016 г. да гласуват за излизане от Европейския съюз.

Предизборната кампания за Фараж не протече гладко. Първо беше залят с млечен шейк още на старта в Есекс. Млада жена хвърли чаша с млечен шейк в лицето му и избяга. Впоследствие Фараж се забърка в расистки скандал, след като няколко активисти на партията бяха заснети да правят расистки и хомофобски коментари.

По време на кампанията имаше още инциденти. Мъж замери с отломки от строителна площадка Фараж на предизборно събитие в Северна Англия. Те не уцелиха политика, а нападателят бе задържан.

Политикът също така беше подложен на критики заради изказването си, че Западът е "провокирал" Русия да нахлуе в Украйна.

Кандидатурата му за изборите беше изненадваща, тъй като първоначално беше заявил, че няма да участва във вота на 4 юли, за да помогне на Доналд Тръмп да се бори за президентския пост в САЩ.